Giants of Progrock

Giants of Progrock

Giants of Progrock is een drie uur durend Progrock spektakel, waarbij de muziek centraal staat van de legendarische bands Journey, Marillion  en Pink Floyd (door A Pink Floyd Experience), oftewel de beste progrock muziek die de wereld kent.

Dry Land (Marillion)

Marillion tributeband Dry Land is het eerbetoon uit het Hogarth-tijdperk dat alle hits uit het Hogarth-tijdperk speelt. De shows staan ​​garant voor een heerlijke avond waarin klassiekers als This Strange Engine, The Space, An Hour Before it’s Dark, When i Meet God, Fantastic Place, King Of Sunset Town, The Great Escape, Berlin en vele anderen voorbij komen.

Dry Land speelt nummers van alle albums van Seasons End tot An Hour Before it’s Dark. In de shows ligt de focus op zo dicht mogelijk bij het geluid komen en de emotie die Marillion oproept overbrengen op het publiek, ondersteund door mooie visuals die het gevoel van de nummers mooi ondersteunen.

Reis met ons mee naar Neverland en kom naar de show in FG LIVE en ervaar de unieke Hogarth Sound van Dry Land.

Journey (Another Journey)

De gekroonde koningen van de westcoast AOR rock. De eerste hardrockband die een jaar lang de eerste plaats bezette in de Amerikaanse Billboard 100 om vervolgens plaats te moeten maken voor Michael Jackson’s “Thriller”.

Journey… de Beatles van de hardrock, met een supertalent aan muzikanten en songwriters. Songs met arrangementen die zich kenmerken van ijzersterke melodielijnen, muzikale virtuositeit en veelzijdigheid. Klassiekers, veelvuldig voorzien van meerstemmige vocalen en voldoende ruimte voor de individuele uitspattingen van de bandleden. Another Journey wil de line-up van 1977 t/m 1996 weer doen herleven. Als toegewijde Journey-devoten zullen zij de klassiekers van weleer ten gehore brengen.

a Pink Floyd Experience

“‘A Pink Floyd Experience’ is één van de weinige bands die het aandurven om Pink Floyd tot bij de mensen te brengen. Met oog voor detail, feeling en sound brengen ze zowel de bekendste als minder bekende songs. Muzikanten vanuit álle uithoeken van België werden samengebracht: Een frontzanger wiens stem soms moeilijk te onderscheiden valt van het origineel. Twee gitaristen die álle riffs en solo’s brengen zoals het hoort. Een bassist die de licks van Roger Waters kent als zijn broekzak. Backing vocals die de harmonieën brengen als engeltjes en een saxofonist die schreeuwt. Een toetsenist die zorgt voor die echte Pink Floyd signature sounds en een drummer die erin slaagt om alle muzikanten bij elkaar te houden!”

20:00 Deur Open
20:00 DJ Johan Schoterman (Zwarte Cross)
21:00 Giants Of Progrock Dry Land (Marillion): 21:00 – 21:50 uur  |  Journey (AnotherJourney): 22:20 – 23:10 uur  |  A Pink Floyd Experience (Pink Floyd): 23:40 – 00:30 uur
01:00 Afterparty DJ Johan Schoterman (Zwarte Cross)
02:00 Einde

Programma

FG-Live - Van-Dik-Hout

Van Dik Hout

vrijdag 6 oktober 2023
FG-Live - VanVelzenRoel

VanVelzen

zaterdag 7 oktober 2023
FG-Live - 3 Qmusic the BIG Party donker

Q-Music Big Party

vrijdag 13 oktober 2023
FG-Live - Crazy-Pianos

Crazy Piano’s on tour

zaterdag 14 oktober 2023
FG-Live - THE EAGLES TRIBUTE

The Eagles Legacy

vrijdag 20 oktober 2023
FG-Live - Soul Train poster 70s

Disco Soul Train

zaterdag 21 oktober 2023
FG-Live - HomepageTVO

Toppers van Oranje

zondag 22 oktober 2023
FG-Live - 40UP – Image 1 + logo

40UP

vrijdag 15 december 2023
FG-Live - artiestenfestival

Koos Alberts Awards

zondag 17 december 2023
FG-Live - Foto-Billy_Joel_Experience (2)

Billy Joel Experience

vrijdag 22 december 2023
FG-Live - Mart-met-Band-

Mart Hoogkamer

zaterdag 23 december 2023
FG-Live - tobias-tullius-9ksX0v790Cw-unsplash

Nieuwjaarsduik

maandag 1 januari 2024