Giants of Progrock

Giants of Progrock

Giants of Progrock is een drie uur durend Progrock spektakel, waarbij de muziek centraal staat van de legendarische bands Journey, Marillion  en Pink Floyd (door A Pink Floyd Experience), oftewel de beste progrock muziek die de wereld kent.

Dry Land (Marillion)

Marillion tributeband Dry Land is het eerbetoon uit het Hogarth-tijdperk dat alle hits uit het Hogarth-tijdperk speelt. De shows staan ​​garant voor een heerlijke avond waarin klassiekers als This Strange Engine, The Space, An Hour Before it’s Dark, When i Meet God, Fantastic Place, King Of Sunset Town, The Great Escape, Berlin en vele anderen voorbij komen.

Dry Land speelt nummers van alle albums van Seasons End tot An Hour Before it’s Dark. In de shows ligt de focus op zo dicht mogelijk bij het geluid komen en de emotie die Marillion oproept overbrengen op het publiek, ondersteund door mooie visuals die het gevoel van de nummers mooi ondersteunen.

Reis met ons mee naar Neverland en kom naar de show in FG LIVE en ervaar de unieke Hogarth Sound van Dry Land.

Journey (Another Journey)

De gekroonde koningen van de westcoast AOR rock. De eerste hardrockband die een jaar lang de eerste plaats bezette in de Amerikaanse Billboard 100 om vervolgens plaats te moeten maken voor Michael Jackson’s “Thriller”.

Journey… de Beatles van de hardrock, met een supertalent aan muzikanten en songwriters. Songs met arrangementen die zich kenmerken van ijzersterke melodielijnen, muzikale virtuositeit en veelzijdigheid. Klassiekers, veelvuldig voorzien van meerstemmige vocalen en voldoende ruimte voor de individuele uitspattingen van de bandleden. Another Journey wil de line-up van 1977 t/m 1996 weer doen herleven. Als toegewijde Journey-devoten zullen zij de klassiekers van weleer ten gehore brengen.

a Pink Floyd Experience

“‘A Pink Floyd Experience’ is één van de weinige bands die het aandurven om Pink Floyd tot bij de mensen te brengen. Met oog voor detail, feeling en sound brengen ze zowel de bekendste als minder bekende songs. Muzikanten vanuit álle uithoeken van België werden samengebracht: Een frontzanger wiens stem soms moeilijk te onderscheiden valt van het origineel. Twee gitaristen die álle riffs en solo’s brengen zoals het hoort. Een bassist die de licks van Roger Waters kent als zijn broekzak. Backing vocals die de harmonieën brengen als engeltjes en een saxofonist die schreeuwt. Een toetsenist die zorgt voor die echte Pink Floyd signature sounds en een drummer die erin slaagt om alle muzikanten bij elkaar te houden!”

20:00 Deur Open
20:00 DJ Johan Schoterman (Zwarte Cross)
21:00 Giants Of Progrock Dry Land (Marillion): 21:00 – 21:50 uur  |  Journey (AnotherJourney): 22:20 – 23:10 uur  |  A Pink Floyd Experience (Pink Floyd): 23:40 – 00:30 uur
00:30 Afterparty DJ Johan Schoterman (Zwarte Cross)

Programma

FG-Live - 40 UP ALGEMEEN END

40UP

zaterdag 9 november 2024
FG-Live - Disco in concert

Disco in Concert

zaterdag 12 oktober 2024
FG-Live - LB24-Ticketmaster-2426×1365-Clean

Luna Beach Festival

zaterdag 27 juli 2024